میکسر دورتند – فلش میکسر (Flash Mixer)
میکسر دور تند در عملیات انعقاد به منظور پخش سریع مواد شیمیایی منعقدکننده با جریان آب یا فاضلاب به کار می رود. جنس این میکسر اغلب از استنلس استیل می باشد. پره های میکسر دور تند می تواند به صورت تخت یا زاویه دار بر روی یک شفت مرکزی قرار گیرد. نحوه قرارگیری پره ها سبب ایجاد جریان محوری یا شعاعی می گردد. سرعت اختلاط این میکسر بایستی به اندازه ای باشد که مواد شیمیایی در عرض چند ثانیه به خوبی با جریان اصلی مخلوط شوند. فلش میکسر یکی از تجهیزات تصفیه خانه بشمار می رود.
انعقاد توسط میکسر دور تند
یک فرآیند تصفیه آب است که باعث می شود ذرات معلق بسیار کوچک به یکدیگر جذب شده و ذرات بزرگتری را تشکیل دهند. شامل افزودن یک ماده شیمیایی لخته ساز به آب برای در هم گیر کردن (گرفتن) یا ترکیب با جامدات کلوئیدی غیر قابل ته نشینی و جامدات معلق دیر ته نشین شونده برای تولید یک لخته با ته نشینی سریع است. بسیاری از آلاینده های آب حاوی ماده ای به شکل کلوئیدی هستند. این کلوئیدها منجر به یک “تعلیق” پایدار می شوند.
به طور کلی سیستم تعلیق به اندازه کافی پایدار است به طوری که نیروهای گرانش باعث رسوب این ذرات کلوئیدی نمی شود. بنابراین برای حذف آنها از فاز آبی نیاز به فرایند تصفیه خاصی دارند. به این بی ثباتی کلوئیدها «انعقاد» می گویند.
انعقاد شیمیایی توسط میکسر دور تند
انعقاد شیمیایی فرآیندی است که در آن مواد شیمیایی مانند نمکهای Al یا Fe به آب اضافه میشوند تا ناخالصیها را پس از واکنش با نمکهای هیدرولیزکننده به لختههای بزرگی تبدیل کنند که میتوان به راحتی با ته نشینی و فیلتراسیون حذف کرد. بلافاصله پس از افزودن ماده منعقد کننده، آب یا فاضلاب با مواد اضافه شده به مدت تقریبی یک دقیقه “فلش میکس” می شوند. سپس سرعت همزن برای شبیه سازی حوضه لخته سازی کاهش می یابد.
انواع سیستم های اختلاط سریع میکسر دور تند:
دستگاه های مکانیکی در یک مخزن اختصاصی (متداول ترین کاربرد)
مخلوط کن های درون خطی (کارآمد، موثر در تمام جریان ها)
روش های هیدرولیک (ساده، موثر، غیر مکانیکی. انرژی ممکن است با جریان تغییر کند)
ملاحظات طراحی اختلاط سریع میکسر دور تند
بیشتر واکنش های شیمیایی در انعقاد در کمتر از ۰.۱ ثانیه رخ می دهد. بنابراین مهم است که اختلاط تا حد امکان آنی و کامل باشد. از آنجایی که G معیاری از شدت اختلاط است، انتخاب G و Gt که در آن t زمان نگهداری سیال در اختلاط سریع است، پارامترهای مهمی در تعیین اختلاط مناسب برای طراحی راکتور اختلاط سریع و لخته سازی هستند.
تجهیزات اختلاط میکسر دور تند
موتور الکتریکی، گیربکس، توربین شافت و پره عمودی. معمولاً پروانه توربین تلاطم بیشتری ایجاد می کند و در مخازن اختلاط سریع ترجیح داده می شود. مخازن معمولاً توسط بافل های افقی به دو یا سه محفظه تقسیم می شوند تا زمان اقامت کافی را فراهم کنند. همچنین مخازن باید به صورت عمودی نیز بافل گذاری شوند تا جریان گردابی به حداقل برسد. مواد شیمیایی باید در زیر پروانه، در نقطه بیشترین اختلاط اضافه شوند.