لاگون هوادهی
درتصفیه فاضلاب علاوه بر حفظ بهداشت عمومی در دسترس بودن بهره برداران متخصص، به حداقل رساندن سرمایه گذاری و هزینه بهره برداری در انتخاب روش تصفیه در نظر گرفته می شود. لاگون ها از ساده ترین و متداول ترین روش های تصفیه بیولوژیک فاضلاب بوده و دارای راندمان تصفیه بالا می باشند.
فاضلاب تصفیه شده در این روش، جهت تخلیه در آب سطحی و یا مصارف کشاورزی مناسب می باشد. علاوه بر اینکه لاگون ها در تصفیه فاضلاب شهری مورد استفاده قرار می گیرند، در فاضلاب صنعتی نیز به کار گرفته می شوند. از معایب روش تصفیه لاگونی، در دسترس نبودن زمین کافی در برخی از نقاط بوده که باعث شده این عامل به نوعی مانع گسترش این روش در مناطق با شکل کمبود زمین باشد.
در لاگون ها مانند سایر روش های دیگر تصفیه بیولوژیکی، وجود اکسیژن و فعالیت بیولوژیکی از اهمیت بالایی در فرآیند تصفیه برخوردار است. مهم ترین تفاوت لاگون با برکه تثبیت فاضلاب در استفاده از هواده مکانیکی در لاگون بوده که باعث کم شدن محسوس سطح زمین اشغال شده نسبت به روش برکه تثبیت می شود.
از مزایای این روش می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
۱. نیاز به زمین کمتر نسبت به روش برکه تثبیت
۲. شوک پذیری بالا
۴.هزینه ساخت نسبتاً پائین
معایب روش تصفیه لاگونی شامل:
۱. نیاز به مصرف انرژی
۲. تاثیر پذیری از آب و هوای منطقه
۳. مشکل تبخیر
در لاگون های هوادهی معمولا از هواده های مکانیکی شناور یا ثابت یا افشانی استفاده می شود. علت استفاده از این هواده ها
۱. به خاطر فراهم کردن اکسیژن مورد نیاز برای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب
۲. نگه داشتن جامدات بیولوژیکی در حالت معلق است.
لاگون ها بر اساس روش برخورد با جامدات موجود به سه دسته تقسیم می شوند:
۱. اختیاری با اختلاط جزئی
۲. هوازی یک بار گذر با اختلاط جزئی
۳. هوازی با باز چرخش جامدات و اختلاط کامل اسمی.
تفاوت در روش برخورد با جامدات بر کارای تصفیه، انرژی مورد نیاز، زمان ماند جامدات و زمان ماند هیدرولیکی و شرایط محیطی تاثیر خواهند گذاشت.
۱.لاگون اختیاری بااختلاط جزئی:
انرژی ورودی تنها برای انتقال مقدار اکسیژن مورد نیاز تصفیه بیولوژیکی کافی است و برای نگه داشتن جامدات در حالت معلق کافی نمی باشد.
۲.لاگون هوازی یک بار گذر با اختلاط جزئی:
در این لاگون هم مانند لاگون قبلی اکسیژن فقط برای تصفیه بیولوژیکی وارد شده است اما در این سیستم زمان ماند هیدرولیکی وزمان ماند جامدات یکسان و برابر است. جامدات موجود در پساب خروجی پیش از تخلیه در یک واحد ته نشینی مجزا حذف می شوند.
۳.لاگون هوازی با باز چرخش جامدات و اختلاط کامل اسمی:
این لاگون شبیه فرآِیند لجن فعال هوادهی ممتد است، با این تفاوت که در آن ها به جای حوضچه بتنی مسلح از یک حوضچه خاکی استفاده می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید
همراه و واتس اپ : ۰۹۱۰۳۵۹۲۰۰۶
تلفن: ۰۳۱۳۶۵۱۸۹۸۱ – ۰۳۱۳۶۵۱۶۴۲۹
مطالب مرتبط : تصفیه آب صنعتی – سپتیک تانک – چربی گیر – تصفیه فاضلاب شهری